Over ons

Met de Circulaire Schatkamer vliegen we inrichtingsvraagstukken op een circulaire manier aan. Dat kan op twee verschillende manieren.

  1. Organisaties hebben overbodig meubilair dat staat te verstoffen in opslagruimtes.
  2. Organisaties willen hun kantoorruimte circulair inrichten en hebben daar hulp bij nodig.

Door middel van onze Quickscan – een app waarin we een overzicht maken van het opgeslagen meubilair – kunnen organisaties hun eigen meubilair inzien en gemakkelijk uit de opslag halen. Zo geven we kantoormeubilair een tweede leven. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee.

Hoe het begon

Het idee was geboren toen we van een aantal grote organisaties vragen kregen over het inrichten van hun kantoorruimte. We kwamen erachter dat er op zolder, in de kelder en op externe locaties veel overbodig meubilair opgeslagen lag, maar dat ze tóch nieuw meubilair kochten. Dit komt omdat de projectleiders vaak niet op de hoogte waren van deze voorraad. Er werd een plan gemaakt en er werd veel nieuw meubilair in huis gehaald. Later bleek dat ze op verschillende locaties nog tafels, stoelen, kasten en dergelijke hadden staan. Die stonden daar te vereenzamen.

Hoe zonde is het om goed meubilair te laten verstoffen, terwijl er nog heel veel mogelijkheden voor zijn. Desnoods knap je ze op of verkoop je ze aan iemand die er wél blij mee is, toch? Daar moesten we iets aan doen, dachten we. We ontwikkelden een app waarmee we eenvoudig het opgeslagen meubilair mee konden inventariseren. We richtten hiervoor drie virtuele kamers in.

Vervolgens zijn we dit gaan polsen in de markt. Tijdens dat rondje kwamen de eerste klanten al op ons pad. De Circulaire Schatkamer was geboren!

Provincie Zuid-Holland

Eén van onze pareltjes; een project waar we supertrots op zijn. De Provincie Zuid-Holland kwam met het volgende vraagstuk naar ons toe: ‘We hebben 400 m2 vloer die op een hybride manier ingericht moet worden. Het moet een ruimte worden voor overleggen, werken, trainen en brainstormen. Kunnen jullie met ons meedenken? Er is alleen één maar. We willen dat wel op een circulaire manier doen.’

We hebben de vloer in verschillende thema’s – gebaseerd op de provincie Zuid-Holland – ingedeeld. Zo hebben we thema’s als Villa Augustus, Naturalis, de Keukenhof en ga zo maar door. Op basis hiervan zijn we gaan kijken wat er nodig is. Op internet hebben we bijvoorbeeld supergave oude tafeltjes gevonden. Ook hebben we een gondel van een skilift op de kop getikt, doormidden laten zagen en naar binnen gesjouwd. Deze staan in Naturalis en daar hebben we een overlegplek gecreëerd. Hoe vet is dat? Binnen het thema Keukenhof? hebben we een bank gemaakt van een oude windmolen. Hier staat een QR-code op die je kunt scannen. Je ziet de windmolen op je scherm draaien. Een ware beleving!

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat we willen zeggen is dat we – samen met onze interieurontwerpers – de vraagstukken op een creatieve manier aanvliegen. Zo is er altijd een oplossing voor ieder circulair interieurvraagstuk.

We stropen onze mouwen op

We willen aanpakken; dat is waar we goed in zijn. Daarnaast zijn we kleinschalig en schromen we niet om te verbinden. Als we met concullega’s aan tafel moeten zitten, dan doen we dat ook. We hebben een groot netwerk waarin we altijd op zoek gaan naar een oplossing, passend bij de wens van de opdrachtgever. Onze interieurontwerpers denken mee over de inrichting van de kantoorruimte. Ook halen we meubels in kamer twee op en brengen we ze naar de stoffeerder, spuiter of een andere vakman. Jij hoeft dus nergens meer over na te denken.

Quickscan

Met de quickscan – onze handige app – tellen we het meubilair dat in de kelder, op zolder of in de container staat te vereenzamen. Binnen een paar stappen kun jij in de app zien welke meubels gebruikt kunnen worden voor het inrichten van de ruimte.

Vraag een quickscan aan

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag mee over jouw circulaire vraagstuk.

Contact opnemen